Ik wil graag gebeld worden om een presentatie van grip op tekst in te plannen
Ik wil graag gebeld worden om een gratis les van grip op tekst in te plannen
Ik wil graag een gratis les van Grip op tekst inplannen
Cursusportaal Plan nu een proefles in

Werken bij het NMI

Vacatures

Servicedeskmedewerker Grip op Tekst

Wat een geluk als je bij ons komt werken

Het Nederlands Mathematisch Instituut (NMI) is een landelijk toonaangevend expertisecentrum op het gebied van onderwijs en onderwijsonderzoek. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder kind taal- en rekenvaardig kan worden door het juiste basisonderwijs.

Onze ambitie is het ontwikkelen van lesmethoden waar elementaire kennis aan ten grondslag ligt, zodat kinderen vol zelfvertrouwen die kennis met begrip en inzicht kunnen inzetten voor hun verdere ontwikkeling. Met Foutloos Rekenen, Grip op Tekst, Foutloos Wiskunde en Wetenswaardig (wereldoriëntatie) levert het NMI een essentiële bijdrage aan de verbetering van het onderwijs in Nederland. Het NMI werkt samen met scholen zodat zij hun onderwijs kunnen verbeteren.

Wij zoeken een enthousiaste servicedeskmedewerker…

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, is het Nederlands Mathematisch Instituut (NMI) op zoek naar een bevlogen collega, die onze servicedesk komt versterken. Je bent de  vraagbaak en de contactpersoon voor onze cursus Grip op Tekst. Je adviseert ouders en bepaalt samen met hen hoe hun kind het beste tot hun recht komt bij NMI. Tijdens het verloop van de cursus onderhoud je een goed en regelmatig contact met de ouders. Omdat je het eerste aanspreekpunt bent van onze cursus Grip op Tekst, ben je er ook verantwoordelijk voor om de groepsindeling van onze taalcursussen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie over de lesmethode Grip op tekst: www.gripoptekst.nl

Onze eisen zijn hoog…

 • Je bent een doortastende (proactieve) collega die goed kan samenwerken in een servicegericht team.
 • Je bent vriendelijk en -servicegericht, en je hebt zeer goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bent goed in plannen en organiseren.
 • Je bent in staat problemen tijdig te signaleren en oplossingen daarvoor aan te dragen.
 • Je hebt werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.

Jouw verantwoordelijkheid is groot…

Je bent namens NMI het eerste contact voor geïnteresseerden in de cursus Grip op Tekst. Na een eerste kennismaking onderhoud je, tijdens de gehele cursusperiode, het contact met ouders/verzorgers van de cursisten. Ook plan je proeflessen en coördineer je de cursusgroepen en hun docenten. Je belt de ouders van de leerlingen na. Indien nodig zet je de ouders door naar een expert/tweede lijn. Je levert periodieke rapportages over het contact met de ouders/verzorgers aan de betrokken collega’s, teamleiders en de directie. Daarnaast behandel je terugbelverzoeken en handel je deze af in het CRM. Je hebt een flexibele werkhouding en je houdt rekening met de werkdruk binnen de organisatie (zo nodig ondersteun je jouw
directe collega’s van de servicedesk).

Jouw leercurve is steil…

Wie werkt bij het NMI heeft het geluk om ontzettend veel leerlingen te helpen. Niet alleen met hun vaardigheden als taal, rekenen en wiskunde, maar zeker ook met het verbeteren van hun
zelfvertrouwen. Dat geeft veel voldoening en werkplezier.

…en verwachtingen worden overtroffen.

verwachting, t.a.v. deze functie, willen wij ook waarmaken. Daarom maken wij afspraken op maat met je. Zo overleggen we met jou over je werktijden en je beschikbaarheid. Je komt te  werken in een hecht team van specialisten -en neemt deel aan professionele ontwikkelingsactiviteiten en workshops om je eigen vaardigheden te vergroten en te verbeteren. En natuurlijk sluit je aan bij onze gezamenlijke lunches en gezellige kantooretentjes.

Het salaris dat je ontvangt is passend bij je opleiding en werkervaring. Daarnaast bieden wij een professionele en stimulerende werkomgeving met een deskundig en hecht team van  specialisten, flexibele werktijden en een dienstverband van 24-40 uur per week voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Verder bieden we ook goede secundaire  arbeidsvoorwaarden, zoals een mobiele telefoon, reiskostenvergoeding en deelname aan onze pensioenregeling.

Solliciteren?

Ben jij de enthousiaste servicedeskmedewerker die wij zoeken? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar solliciteren@mathematischinstituut.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Grip op Tekst zoekt docent begrijpend lezen (4-40 uur)

Wat een geluk als je bij ons komt werken

Het Nederlands Mathematisch Instituut (NMI) is een landelijk toonaangevend expertisecentrum op het gebied van onderwijs en onderwijsonderzoek. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder kind taal- en rekenvaardig kan worden door het juiste basisonderwijs.

Onze ambitie is het ontwikkelen van lesmethoden waar elementaire kennis aan ten grondslag ligt, zodat kinderen vol zelfvertrouwen die kennis met begrip en inzicht kunnen inzetten voor hun verdere ontwikkeling. Met Foutloos Rekenen, Grip op Tekst, Foutloos Wiskunde en Wetenswaardig (wereldoriëntatie) levert het NMI een essentiële bijdrage aan de verbetering van het onderwijs in Nederland. Het NMI werkt samen met scholen zodat zij hun onderwijs kunnen verbeteren.

Wij zoeken een enthousiaste docent begrijpend lezen….

Het Nederlands Mathematisch Instituut is op zoek naar een enthousiaste docent Begrijpend Lezen om onderdeel te worden van het dynamische Grip op Tekst-team. Als onderdeel van Grip op Tekst krijg je de kans om niet alleen onze begrijpend lezen-cursussen te verzorgen voor basisschoolleerlingen, maar ook om actief bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van ons lesmateriaal. Op deze manier belichaamt Grip op Tekst voortdurend de hoogste normen van onderwijskwaliteit, terwijl het werk zelf bij Grip op Tekst boeiend en vol uitdaging blijft.

Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie over de lesmethode Grip op Tekst: https://www.gripoptekst.nl.

Onze eisen zijn hoog…

 • Je hebt een Bachelor- of Mastergraad in taalkunde, communicatie of een verwante studierichting;
 • Je bent kritisch, collegiaal, en je bent pro-actief;
 • Je kunt kennis en vaardigheden goed overbrengen;
 • Je hebt sterke sociale vaardigheden en communiceert op een prettige en duidelijke manier met kinderen en hun ouders;
 • Je wilt je verder ontwikkelen in didactische en persoonlijke vaardigheden.

Je verantwoordelijkheid is groot…

Je bent verantwoordelijk voor het verzorgen van taallessen aan leerlingen uit groep 6, 7 en 8, waarbij je middels de lesmethode van Grip op Tekst begrijpend lezen, spelling en grammatica uitlegt. Je evalueert regelmatig de voortgang van de leerlingen en communiceert dit met de ouders, je bespreekt eventuele zorgen en biedt suggesties aan. Daarnaast neem je deel aan professionele ontwikkelingsactiviteiten en workshops om je eigen vaardigheden te vergroten en te verbeteren.

Jouw leercurve is steil…

Wie werkt bij het NMI heeft het geluk om ontzettend veel leerlingen te helpen. Niet alleen met hun vaardigheden als taal, rekenen en wiskunde, maar zeker ook met het verbeteren van hun zelfvertrouwen. Dat geeft veel voldoening en werkplezier.

Daarnaast, ontwikkel je je als docent heel snel. Je wordt intern opgeleid door een taalkundige en je leert onze lesmethode van binnen en buiten kennen. Tijdens de interne opleiding loop je mee met zeer ervaren docenten. Je neemt dan alle lesonderdelen voor je rekening totdat je de hele cursus beheerst.

Vervolgens ga je al vlot en zelfstandig aan het werk als taaldocent en geef je in kleine groepjes van 4 tot 8 leerlingen begrijpend lezen. Collega’s zijn altijd bereid om je met raad en daad bij te staan.

… en verwachtingen worden overtroffen

Om leerlingen goed te helpen, moet je hun verwachtingen overtreffen. Jouw verwachtingen als taaldocent willen wij ook waarmaken. Daarom maken wij afspraken op maat met jou. Zo overleggen we met jou over je werktijden en beschikbaarheid. Daarnaast neem je deel aan professionele ontwikkelingsactiviteiten en workshops om je eigen vaardigheden te vergroten en te verbeteren. En natuurlijk sluit je ook weleens aan bij onze gezamenlijke lunches en gezellige kantooretentjes.

Het salaris of vergoeding die je ontvangt is passend bij je opleiding en werkervaring. Daarnaast bieden wij een professionele en stimulerende werkomgeving, flexibele werktijden, een deskundig, hecht team van specialisten en een dienstverband van 28-40 uur per week voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Verder bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een mobiele telefoon, reiskostenvergoeding en deelname aan onze pensioenregeling.

Solliciteren?

Ben jij de enthousiaste taalkundige die wij zoeken? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar solliciteren@mathematischinstituut.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

IT medewerker (32-40 uur)

Het Nederlands Mathematisch Instituut is op zoek naar een gedreven IT professional die meewerkt aan het opbouwen en onderhouden van de IT infrastructuur van onze organisatie. Het NMI is een organisatie die volop in ontwikkeling is, en de eisen die gesteld worden aan onze IT veranderen constant mee. Je hebt dan ook een zeer breed takenpakket, variërend van systeembeheer tot het zelf ontwikkelen van hulpmiddelen voor onze docenten en leerlingen. We zoeken dan ook iemand die van aanpakken weet, flexibel en zelfstandig is en graag meedenkt over hoe we zaken efficiënt kunnen inrichten.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een HBO of WO denkniveau met een relevante vooropleiding

 • Je hebt ervaring of affiniteit met systeembeheer

 • Een achtergrond in programmeren is een pré.

 • Onze huidige tooling is geschreven in talen als .NET Core, Node.js. Ervaring met  deze talen wordt op prijs gesteld.

 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels

 • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en kan goed werken in teamverband

Werkzaamheden

 • Je onderhoudt onze websites gebruikmakend van een cms.

 • Je onderhoudt de accounts van medewerkers en leerlingen.

 • Je bent verantwoordelijk voor de inrichting en onderhoud van remote servers.

 • Je houdt je bezig met het onderhoud en inrichting van interne systemen.

 • Je ontwikkelt tooling voor docenten en leerlingen.

 • Je bedenkt verbeteringen in onze IT processen en voert deze uit.

Wat wij bieden

Een professionele en stimulerende werkomgeving, flexibele werktijden, een deskundig, hecht team en een dienstverband van 32-40 uur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een salaris passend bij je opleiding en werkervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals lunchvergoeding een mobiele telefoon en een  reiskostenvergoeding. 

Wie zijn wij

NMI staat voor Nederlands Mathematisch Instituut, dat de succesvolle rekencursus Foutloos Rekenen en de taalcursus Grip op Tekst organiseert voor basisscholieren uit groep 6, 7 en 8 en wiskundecursus Foutloos Wiskunde voor middelbare scholieren.

Bij het NMI ondervangen wij onderwijsproblemen met door onszelf ontwikkelde, vernieuwende, reeds bewezen lesmethoden en lessen in kleine groepen, gegeven door experts die de materie van hun vakgebied door en door kennen. Dankzij deze succesfactoren garanderen wij dat de leerprestaties van de leerlingen aanzienlijk vooruitgaan en dat zij hun schoolcarrière succesvol zullen doorlopen. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer elke leerling het juiste basisonderwijs geniet, hij of zij daar zijn of haar hele loopbaan van kan profiteren. Wie werkt bij het NMI heeft het geluk om ontzettend veel kinderen te helpen. Niet alleen met hun vaardigheden als taal en rekenen, maar zeker ook met het verbeteren van hun zelfvertrouwen. Dat geeft veel voldoening. Kijk ook op onze website en Facebookpagina, voor meer informatie over ons en wat wij voor kinderen betekenen. 

Solliciteren?

Heb je interesse? Stuur je CV en motivatiebrief naar solliciteren@mathematischinstituut.nl.